Tema: Kung fury electronicmusic, hacker, martial-art, time machine

Tema: Kung fury

Det blir ett inlägg denna gång som skiljer sig till det övriga. Det kommer dock visa sig naturligt i slutändan hur det kommer sig att det är så. Den logga, eller banner, som är överst på sidan avslöjar om en viss estetik, genre och stil. Vi kan dock inte hård dra det till en specifik tidsperiod då den är relativt flytande. Det vi däremot kan göra är att associera det med en viss typ av film, där vissa räknas in och andra inte. För enkelhetens skull använder jag David Sandbergs Kung fury (2015) för att definiera vad som kan placeras under denna banner, tillika tema.
 
Framöver kommer filmer i direkt och indirekt relation till Kung fury att recenseras här. I efterhand kan ni hitta filmerna i kategorin Tema: Kungfury.
 
För att ge er lite smakprov vad som komma skall och vad de kan innebära så bjuder jag först på en trailer till Kung fury men också ett par bilder som definierar estetiken. Med det välkomnar jag dig personligen till en tid med höga trosor, martial-art män i bar överkropp, elektronisk/synth-musik, neonfärger, hackers, spelhallar, Jean-Claude Van Damme, tidsmaskiner, nördar, gudar, cyborgs, sci-fi, dinosaurier och mer därtill!