2010s, 3:a, drama brie larson, jacob tremblay, kidnapped, lenny abrahamson, shed

Room (2015)

Titel: Room (2015)
Regissör: Lenny Abrahamson
Skådespelare: Brie Larson, Jacob Tremblay
Genre: Drama
Längd: 118 min
 
Ma och Jack är inlåsta i ett rum, ett skjul. Efter ett lyckat rymningsförsök hittar polisen kidnapparen och skjulet. Flera år instägda i ett rum börjar anpassning till det verkliga livet.
 
 
 
Baserat på en bok, baserat på alla dessa verkliga händelser om inlåsta personer och familjer i bunkrar, men likväl fiktion. Det var en period då det skrevs mycket om sådana händelser i medier runt om i världen. Nu har det alltså skrivits en bok på samma tema av irländaren Emma Donoghue. Brie Larson fick en Oscar för sin insats. Filmen var nominerad till bästa film, bästa regi och bästa manus på bok.
 
 
En gripande historia, så klart, men väldigt snäll i framtoningen av dessa hemska historier. Det pratas väldigt lite om det som tidigare hänt och om det som händer just nu. Det är nog fullt medvetet men är ingenting som gör varken filmen eller berättelsen bättre. Efter cirka en timma trodde jag att filmen var slut, det var den inte. Tur var väl det för andra halvan gav ändå något. Den hade ett djup och förklarade den problematik som Ma och Jack nu ställs inför, men inte mer än att det snuddar problemen. Någon liten snyftning kan den känslomässiga ändå känna. En medioker film på alla sätt och vis.
 
3/5
#1 - - Felicia:

Jag älskade denna! Tyckte den i stort sett var ett mästerverk, grät jättemycket, heh.

Svar: Ja den var trevlig.
hadiraja12