2:a, 90s, drama, komedi #blogg100, 90-tal, based on shortfilm, hipsters, robbery

Bottle Rocket (1996)

Titel: Bottle Rocket / (O)organiserad brottslighet (1996)
Regissör: Wes Anderson
Skådespelare: Luke Wilson, Owen Wilson
Genre: Drama, komedi
Längd:  91 min

Dignan (Owen Wilson) försöker och lyckas övertala Anthony och Bob till att bli kriminella, de rånar en lokal bokhandel, Anthony blir kär och Bob vill dra sig ur kriminaliteten. Anthony är för snäll och lyckas bli övetalad att bli kriminell igen.
Wes Anderson, jag har sett 4 av dina filmer. Fantastic Mr. Fox är bra, stop-motion och inovativt. Darjeeling limited vet jag inte varför du gjorde, och ej heller epilogen Hotel Chevalier. Ur denna skara filmer kan jag se din stil, ditt bildspråk och din styrande hand. Man kan direkt se när det är en film regisserad av dej och man kan sammanfatta din målgrupp som hipsters. Det är stilen, kläderna, frisyrerna, den avslappnade attityden och en intesägande historia som är ditt signum. Det handlar inte om någonting, det är bara komedi.
Detta är Wes Andersons debut långfilm efter att ha gjort en kortfilm med samma namn som denna två år tidigare. Han lyckades alltså få 13 minuter att bli en långfilm. 13 minuter hade räckt. Det är en okej debut, det är smart, bra klippt och snygga platser, kläder och frisyrer. Intetsägandet, jag kan inte släppa det intetsägande historien. Det handlar inte om någonting.
Betyg: 2/5