2010s, 3:a, komedi #blogg100, african american, baseball bat, bet, condom, crack, dog, fame, harrison ford, interracial sex, jim carey, jokes, knife in the head, weed, werewolf, will ferell

Anchorman 2 - The Legend continues (2013)

Titel: Anchorman 2 - The Legend continues (2013)
Regissör: Adam McKay
Skådespelare: Will Ferell, Paul Rudd, David Koechner, Steve Carell och Christina Applegate
Genre: Komedi
Längd:  119 min

Ron Burgundy hamnar i ett nytt projekt som finansieras av en rik affärsman, 24h nyheter live. Ingen annan tv-kanal har det. Så detta blir nästa steg i utvecklingen av nyheter. Ron samlar ihop sitt gamla nyhetsteam och antar utmaningen. Ron´s (Will Ferell) dåliga insikt sätter honom redan första dagen i trubbel. Han utmanar nyhetsvärldens största ankare om vem som får högst tittarsiffror, ett vad som kommer att förändra nyhetsrapporteringen för alltid.
 Egentligen är detta Anchorman 3, men officiellt heter den Anchorman 2. Okej. Anchorman 1 hade ett koncept som var alldeles utmärkt, historien var det likaså. Anchorman 1b (kan vi kalla den) hade samma koncept men en lite manipulerad historia, klart mycket sämre. Anchorman 2 då? Absolut bättre än 1b, men inte lika bra som 1:an. Men ibland är 2:an bättre än 1:an.
Det som gör denna till en bra efterföljare är historien. Vi har rört oss fram i tiden och kvinnan har tagit en plats som nyhetsankrare. Nu är det istället svarta människor som ska accepteras i samhället. Från att ha berättat nyhetes som folk behöver veta revolutioneras nyhetsrapportering till att berätta det som folk vill se. Här drivs det vitt och brett om Fox news och andra kommersiella nyhetskanaler, och det görs alldeles utmärkt. Det är sexistiskt, rasistiskt men det är förankrat kring en den dåvarande samtiden.
Det är inte bara stundtals väldigt kul. Det är de nästan hela tiden, med ett undantag. Den långa sekvensen då Ron blir blind hade man kunnat cutta bort helt. Hade inte Anchorman 1 eller 1b funnits hade detta varit inärheten av 5:an. Men nu är det ganska uttjatat hela konceptet, ingenting är egentligen förändrat. Det är helt enkelt bara en väldigt bra uppföljare. Se också Stepbrothers.
 
Betyg: STARK 3:a/5