2010s, 3:a, Vi klarade Bechdeltestet, drama #blogg100, bechdelstestet

Short term 12 (2013)

Titel: Short term 12 (2013)
Regissör: Destin Cretton
Skådespelare: Brie(ost) Larson och John Gallagher Jr.
Genre: Drama
Längd:  96 min

En ung kvinna driver ett korttidsboende för struliga och flokiga ungdomar (ungdomshem, rehab?) tillsammans med sin pojkvän (woops?). Men hon verkar dock ha mer problem med sig själv och sitt privatliv än de struliga ungdomarna.
Regissören gjorde först en kortfilm med samma namn, sen gjorde han en längre film, med samma namn. Den har haft stor framfång med massa priser och massa nomineringar. Vilket inte behöver betyda att filmen är skitbra. Ibland är den bra, men den har totala upp och ner-gångar. Ibland är den löjligt dålig, i alla plan. Den är filmad i ett försök att vara lite låg-budget, skakig kamera (inte så skakig, men handhållen i viss mån) och berätta i efterhand-storytelling. Men det är inte något speciellt med det. Storyn är inte så intressant och jag undrar hela tiden vem filmen handlar om. Alla? Ingen? Och alla karaktärer är plastiga och storyn ologisk.
Det är något förösk till feel-good film. Men det är ingen feel-goodfilm, men inte heller en deppigfilm. Den är ingenting. Rekomenderas för amerikanen eller hipstern som tycker att cykla by-night och äta glass ur rundaboxar, i pyjamas, i sängen är skitcoolt och häftigt
 
Betyg: 3 /5