00s, 4:a, Vi klarade Bechdeltestet, drama, komedi, romantik #blogg100, Chan-wook Park, bechdelstestet, cyborg, drama, kill em all, komedi, romantik

I´m a cyborg, but that´s OK (2006)

Titel: Ssa-i-bo-geu-ji-man-gwen-chan-a / I´m a cyborg, but that´s OK (2006)
Regissör: Chan-wook Park
Skådespelare: Su-jeung Lim, Rain
Genre: Komedi, Drama, Romantik
Längd:  105 min
 
Cha Young-goon (Su-jeung Lim) är en cyborg och bor på ett mentalsjukhus. Hon hamnar i problem när personalen tror att hon matstrejkar, men i själva verket kan hon inte äta eftersom hon är en cyborg. Av sin mormor har hon ärvt uppdraget att eliminera alla i vita rockar. Det är bara ett problem, hon känner sympati. Hon träffar Park Il-sun (Rain) som är tjuv och kan stjäla hennes sympati.
 
 
Chan-wook Park som mest är känd för hämnd-trilogin (Hämnarens resa, Old boy och Lady vengeance) har lagt mycket krut på stil och struktur även i denna film. Han använder sig av samma stil som i tidigare filmer och det är såklart väldigt genomtänkt. Allvaret har dock lämnats därhän och istället har Chan-wook Park flyttat fokus till drama och komik. Det är stundtals väldigt komiskt och skruvat, men det är inte en renodlad komedi och det är viktigt att påpeka det tycker jag. Den behandlar också ämnen som ätstörningar och behandlingsmetoder på ett fint sätt.
 
 
Det finns en twist också. Twisten höjer filmen för det är ingen klockren 4:a. Betyget kan vara i sympati med att Lady Vengeance var en besvikelse. Men det här är kvalitetsfilm. Skulle det vara så att du ser filmen och tycker det är riktigt dåligt kan du ju alltid försöka lära dej hur man uttalar filmens titel på originalspråket!
 
 
Betyg 4/5