Format your computer, reboot, windows 7

How to format your computer

Den dator jag använder köpte jag i november 2010. Acer aspire 5741G i5 processor, 4 GB RAM och NVIDIA GT 320M. Det tyckte jag var ett bra köp, framförallt var det ett kap för de var på tiden då Mediamarkt var nytt och dem hade Scheissebra priser. Det är inte riktigt så det ser ut idag. I vilket fall så har min dator efter ca 3 år börjat sjunga på sista versen. Det har kommit in damm i fläkten som jag inte får bort vilket resulterar i en överhettad dator som stängs av vid för höga varv, ett konstans sus hörs också. Batteriet (laptop) har tagit slut för länge sedan, så den är numera stationär. Ja visst ja, det är glapp i hörlursutgången så musik har jag inte kunnat spela ut från den på mer än ett år. Jag formaterade/installerade om windows, men jag passade på att installera windows 8 till slut.
 
FORMATERING
Så här formaterar/installera du om windows 2000/ME/XP/Vista/7/8:
 
1. Sätt i cd-skivan i cd-rommen.
2. Starta om datorn och tryck F12 (när skärmen är svart och det står en text i nederkant, "Press F12 to boot menu")
3. Välj att starta datorn från cd-rommen (reboot)
4. Välj Upgrade för att behålla datorns tidigare installationer och program, välj custom om du vill reboota datorn, dvs att datorn återgår till fabriksinställningar.
5. Låt cd-skivan sköta resten av installationen
 
Om du har laddat ner windows till din dator; använd nero (tex) och "Burn image to cd", alltså din iso.fil från nedladdningen och följ sedan 1 - 5 ovan.