1:a, 90s, cult, fantasy, skräck #blogg100, cult, goblin, green, häxa, popcorn, trolldom

Troll 2 (1990)

Titel: Troll 2 (1990)
Regissör: Claudio Fragasso
Skådespelare: Michael Stephenson, Margo Prey, George Hardy, Deborah Reed och Connie Young
Genre: Cult, skräck, fantasy
Längd:  95 min
 
En amerikansk familj i Utah ska byta hem med en annan amerikansk familj under en tid. Storstadsfamiljen ska flytta ut på landet till en by med 36 invånare. Familjens son Joshua (Michael Stephenson) blir dock varnad av sin döda morbror att byn vid namn Nilbog är The kingdom of Goblins.
Filmen hette från början Goblin, men man hoppades att den skulle få större spridning om man istället döpte den till Troll 2. Det är mycket möjligt att det lyckades, men jag kan bli så förbannad för sådant. Det förekommer inte ett enda troll i filmen. Vansinnig! Dessutom har Goblinsarna magiska krafter vilket inte stämmer överrens med definitionen av en Goblin. Det förekommer en del sådana missar. Skådespelar insatserna är bedrövligt dåliga och likaså manuset, enorma brister. Exempelvis så är Goblinsarna vegeterianer så för att kunna kannibalisera på människorna måste dem först tvinga i offrena mat (häxkonst) som förvandlar offrena till växter. WOOT!
Men detta är en kultklassad film och rykten om den lever kvar och det är stundtals lite kul. Det finns ett antal mycket sämre filmer än denna, men fortfarande är denna väldigt dålig. Till exempel one-liners scenerna; popcornscenen i synnerhet.
90-talet bjuder på fina kläder

Betyg: 1/5